Gelinim Mutfakta - Limonlu Kremalı Tart Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Limonlu Kremalı Tart tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Limonlu Kremalı Tart Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gelinim Mutfakta - Limonlu Kremalı Tart Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte  Limonlu Kremalı Tart tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Limonlu Kremalı Tart Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Limonlu Kremalı Tart Tarifi...

Malzemeler:

Tart Hamuru İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 125 g soğuk tereyağı 
  • 1 adet büyük boy yumurta

Limonlu Krema İçin:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 adet büyük boy limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapacağız?

  • Un, pudra şekeri ve tuzu bir kasede karıştırın. 
  • Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla yağı unla iyice karıştırıncaya kadar ovun.
  • Yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın ve çatalla delikler açın.
  • Hamurun üzerine yağlı kağıt koyun ve üzerine kuru fasulye veya pişirme ağırlıkları yerleştirin.
  • Hamuru önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 
  • Daha sonra yağlı kağıdı ve ağırlıkları çıkarın ve 5-10 dakika daha pişirin. 
  • Altın rengini alınca fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Orta boy bir tencerede şeker, mısır nişastası ve tuzu karıştırın. 
  • Suyu, limon suyunu ve limon kabuğunu ekleyin ve karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını bir kasede hafif çırpın. 
  • Karışımın bir kısmını yumurtalara ekleyerek temperleyin, sonra yumurtalı karışımı tencereye geri dökün. 
  • Karışımı sürekli karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
  • Kremayı ocaktan alın ve bir süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Krema sıcakken tart hamurunun içine dökün ve kremanın üstü düz olacak şekilde yayın.
  • Tartı buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  • Limonlu kremalı tartınız servise hazır! 
  • İsteğe bağlı olarak üzerini limon dilimleri, nane yaprakları veya çırpılmış krema ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa