Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nisanur'un Menüsü: Enginarlı Bruschetta Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü yarışmacısı Nisanur, başlangıç olarak Enginarlı Bruschetta tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nisanur'un Menüsü: Enginarlı Bruschetta Tarifi...
Enginarlı Bruschetta Tarifi
Malzemeler:
Bruschetta İçin:
- 1 adet baget ekmek
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
Enginarlı Topping İçin:
- 1 kutu konservelenmiş enginar kalbi
- 1 adet küçük kırmızı soğan, ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 avuç taze fesleğen yaprağı, ince kıyılmış
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş parmesan veya peynir alternatifi
- Ekstra taze fesleğen yaprakları
Nasıl Yapacağız?
- Fırını 200°C'ye ısıtın.
- Baget ekmeği, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere kesin.
- Ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve her bir dilimin üzerine zeytinyağı sürün.
- Ekmekleri, altın rengi alana ve kenarları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 5-10 dakika fırında kızartın.
- Fırından çıkarın ve hemen her bir dilimin üzerini sarımsak dişi ile hafifçe sürün.
- Süzülmüş enginar kalplerini, ince doğranmış kırmızı soğanı, kapariyi ve ince kıyılmış fesleğeni büyük bir kasede karıştırın.
- Üzerine taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve iyice karıştırın.
- Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine enginarlı karışımı eşit bir şekilde dağıtın.
- Üzerine rendelenmiş parmesan serpiştirin ve isteğe bağlı olarak ekstra fesleğen yaprakları ile süsleyin.
- Hazırladığınız enginarlı bruschettaları hemen servis yapın.
- Afiyet olsun!