Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nisanur'un Menüsü: Enginarlı Bruschetta Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü yarışmacısı Nisanur, başlangıç olarak Enginarlı Bruschetta tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nisanur'un Menüsü: Enginarlı Bruschetta Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nisanur'un Menüsü: Enginarlı Bruschetta Tarifi...

Enginarlı Bruschetta Tarifi

Malzemeler:

Bruschetta İçin:

  • 1 adet baget ekmek
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

Enginarlı Topping İçin:

  • 1 kutu konservelenmiş enginar kalbi
  • 1 adet küçük kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 avuç taze fesleğen yaprağı, ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Üzeri İçin:

  • Rendelenmiş parmesan veya peynir alternatifi
  • Ekstra taze fesleğen yaprakları

Nasıl Yapacağız?

  • Fırını 200°C'ye ısıtın.
  • Baget ekmeği, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere kesin.
  • Ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve her bir dilimin üzerine zeytinyağı sürün.
  • Ekmekleri, altın rengi alana ve kenarları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 5-10 dakika fırında kızartın.
  • Fırından çıkarın ve hemen her bir dilimin üzerini sarımsak dişi ile hafifçe sürün.
  • Süzülmüş enginar kalplerini, ince doğranmış kırmızı soğanı, kapariyi ve ince kıyılmış fesleğeni büyük bir kasede karıştırın.
  • Üzerine taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve iyice karıştırın.
  • Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine enginarlı karışımı eşit bir şekilde dağıtın.
  • Üzerine rendelenmiş parmesan serpiştirin ve isteğe bağlı olarak ekstra fesleğen yaprakları ile süsleyin.
  • Hazırladığınız enginarlı bruschettaları hemen servis yapın.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa