Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Geleli Kebabı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, ana yemek olarak Geleli Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Geleli Kebabı nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Geleli Kebabı Tarifi...
Geleli Kebabı
Malzemeler:
Et Sotesi İçin:
- 400 gr dana kuşbaşı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük boy kuru soğan, ince doğranmış
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet kırmızı biber, ince doğranmış
- 2 adet domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
- 3 adet yeşil biber, ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
- 1 su bardağı sıcak su
Közlenmiş Patlıcanlar İçin:
- 6 adet orta boy patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, tatlandırmak için
Nasıl Yapacağız?
- Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delin ve közleme aparatında, fırında veya ocak üzerinde közleyin.
- Közlenen patlıcanları bir kaba alıp, üzerini örtün ve bir süre bekletin. Bu işlem patlıcanların kabuklarının kolay soyulmasını sağlar.
- Kabuklarını soyduktan sonra patlıcanları küp küp doğrayın ve bir fırın kabına alın.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın ve kuşbaşı etleri ekleyin.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış biberleri, biber salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Ardından domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve sıcak suyunu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında patlıcan ve et sotesini karıştırarak üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Afiyet olsun!