Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Fırında Misket Köfte Türlü Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ana yemek olarak Fırında Misket Köfte Türlü tarifine yer verdi. Peki, Fırında Misket Köfte Türlü nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Fırında Misket Köfte Türlü Tarifi...
Fırında Misket Köfte Türlü
Köfte İçin Malzemeler:
- 500 gram kıyma (dana veya kuzu)
- 1 adet orta boy soğan, rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Türlü İçin Malzemeler:
- 2 adet patates, küp küp doğranmış
- 2 adet havuç, dilimlenmiş
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet yeşil biber, doğranmış
- 1 adet kabak, dilimlenmiş
- 1 adet soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
- 2 diş sarımsak, ince doğranmış
- 2 adet domates, küp küp doğranmış veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapacağız?
- Kıymayı bir kaseye alın.
- İçine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin.
- Tüm malzemeyi iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak misket köfteler hazırlayın.
- Köfteleri bir kenara alın.
- Fırını 180°C derecede ısıtın.
- Patates, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, kabak ve soğanı büyük bir kasede karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
- Sebzeleri büyükçe bir fırın tepsisine yayın.
- Üzerine hazırladığınız köfteleri dağıtın.
- Domatesleri veya domates salçasını sebzelerin üzerine ekleyin.
- Eğer salça kullanıyorsanız, biraz su ile incelterek sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz.
- Türlü ve köfteleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika veya sebzeler yumuşayıp köfteler pişene kadar pişirin.
- Fırında misket köfte türlü piştiğinde, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!