Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tatlı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kadayıf Dolması Tatlısına yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Kadayıf Dolması Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tatlı Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Kadayıf Dolması Tatlısı tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tatlı Tarifi

Malzemeler:

  • 500 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayın. 
  • Bunun için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Pişirme süresinin son iki dakikasında limon suyunu ekleyin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kadayıfı bir tepsiye alıp parmaklarınızla nazikçe ayırın ve tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirin. 
  • Eritilmiş yağ ile kadayıfı iyice karıştırın ki her yerine yağ bulaşsın.
  • Kadayıfın yarısını alıp, avucunuzda uzunlamasına şekil verin. 
  • Ortasına ceviz ve tarçını yerleştirip, kadayıfın kenarlarını içe doğru kapatın ve rulo şeklinde sarın. 
  • Tüm kadayıf ve ceviz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız kadayıf dolmalarını yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kadayıflar altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak kadayıf dolmalarının üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
  • Kadayıf dolmalarını şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın. 
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kaymak, dondurma veya ekstra çekilmiş ceviz ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa