Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Kolot Peynirli, Otlu Baklava Böreği Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Dilek, ara sıcak olarak Kolot Peynirli, Otlu Baklava Böreği tarifine yer verdi. Peki, Kolot Peynirli, Otlu Baklava Böreği nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Kolot Peynirli, Otlu Baklava Böreği Tarifi...
Kolot Peynirli, Otlu Baklava Böreği
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 500 gr baklavalık yufka
- 150 gr tereyağı
İç Harcı İçin:
- 300 gr kolot peyniri
- 1 su bardağı doğranmış taze otlar
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- Yeterince çörek otu veya susam
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Nasıl Yapacağız?
- Baklavalık yufkaları tezgah üzerine serin.
- Her bir yufkayı fırça yardımıyla erimiş tereyağı ile yağlayın. İşlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.
- Bir kasede kolot peyniri, doğranmış taze otlar ve karabiberi karıştırın.
- Bu karışımı yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayın.
- Yufkaları iç harcın üzerine serin ve yufkaları rulo şeklinde sarın.
- Ardından, yaklaşık 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde kesin.
- Kesilmiş börek parçalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine kalan erimiş tereyağını sürün ve çörek otu veya susam serpin.
- Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında, börekler altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
- Kaynama noktasına ulaştığında limon suyunu ekleyin ve 15-20 dakika daha kaynatın.
- Şerbeti soğumaya bırakın.
- Börekler fırından çıktıktan sonra, sıcakken üzerine soğuk şerbet dökebilirsiniz.
- Şerbeti çekmesi için bir süre bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun!