Zuhal Topal'la Yemekteyiz Efe'nin Menüsü: Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Efe, Köz Patlıcan Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Köz Patlıcan Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Efe'nin Menüsü: Köz Patlıcan Çorbası Tarifi...
Köz Patlıcan Çorbası
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre sıcak su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş muskat
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz veya nane
Nasıl Yapacağız?
- Patlıcanları fırın tepsisine alın ve her tarafı eşit şekilde közlenene kadar 200 derece fırında pişirin, ocak ateşinde de közleyebilirsiniz.
- Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve içlerini bir kaseye alın.
- Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanları ilave ederek kavurun.
- Soğanlar şeffaflaştığında ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Közlenmiş patlıcanları tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Sıcak su veya tavuk suyunu yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın.
- Çorbanın topaklanmaması için dikkatli olun.
- Çorba kaynamaya başladığında sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve muskatı ekleyerek tatlandırın.
- Çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
- Tereyağını bir tavada eritin ve çorbanın üzerine gezdirin.
- Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak blenderdan geçirmeden de servis yapabilirsiniz.
- Çorbayı kaseye alın ve üzerine kıyılmış maydanoz veya nane serpiştirerek sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!