Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: Tutmaç Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Hasret, başlangıç olarak, Tutmaç Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Tutmaç Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: Tutmaç Çorbası Tarifi..
Tutmaç Çorbası..
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 5 su bardağı su (veya et suyu)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Yeşil mercimekleri yıkayın ve süzün.
- Bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara alın.
- Bir kasede yoğurdu, unu, yumurtayı ve ezilmiş sarımsakları çırpın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Büyük bir tencerede suyu veya et suyunu kaynatın.
- Kaynayan suya haşlanmış mercimekleri ekleyin. Ardından erişteleri ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirin.
- Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alın ve yoğurtlu terbiyenin içine yavaşça ekleyin.
- Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu işlem yoğurdun kesilmemesi için önemlidir.
- Çorbayı kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından bu karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın.
- Çorbanızı sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!