Gelinim Mutfakta - Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Tavuklu Çökertme Kebabı tarifine yer verdiler. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır, işte tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Tavuklu Çökertme Kebabı'na yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi..
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi..
Malzemeler:
Tavuk Marinesi İçin:
- 500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Kızartılmış Patates İçin:
- 4 adet büyük boy patates
- Kızartma yağı (sıvı yağ)
Domates Sosu İçin:
- 3 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
- Karabiber
Servis İçin:
- 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- İnce doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
NASIL YAPACAĞIZ?
- Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve kekiği karıştırın.
- Jülyen doğranmış tavuk göğüslerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
- Tavukları buzdolabında en az 1 saat, tercihen 2-3 saat marine edin.
- Patatesleri kibrit çöpü şeklinde ince ince doğrayın.
- Bol su ile yıkayıp nişastasından arındırın ve iyice kurulayın.
- Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve patatesleri altın rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ezilmiş sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
- Ardından rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip sos koyulaşana kadar pişirin.
- Marine edilmiş tavukları bir tavada yüksek ateşte pişirin. Tavukların her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
- Servis tabaklarına önce kızartılmış patatesleri yerleştirin.
- Üzerine pişmiş tavukları ekleyin.
- Tavukların üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin.
- Yanına veya üzerine çırpılmış yoğurdu ekleyin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biberi ekleyin ve bu karışımı yoğurdun üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN!