Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilanay'ın Menüsü: Acılı Karnabahar Topları Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Dilanay, ara sıcak olarak, Acılı Karnabahar Topları tarifine yer verdi. Peki, Acılı Karnabahar Topları nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilanay'ın Menüsü: Acılı Karnabahar Topları Tarifi..
Acılı Karnabahar Topları..
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1/2 su bardağı süt
- Kızartmak için sıvı yağ
NASIL YAPACAĞIZ?
- Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve tuzlu suda haşlayın.
- Karnabaharlar yumuşadıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan karnabaharları bir çatal veya patates ezici ile ezerek püre haline getirin.
- Karnabahar püresine un, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, sarımsak tozu ve soğan tozunu ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toplar yapın.
- Topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Karnabahar toplarını sıcak yağda altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızaran topları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Karnabahar toplarını sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!