Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Soğuk Baklava Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Elif, tatlı olarak, Soğuk Baklava tarifine yer verdi. Peki, Soğuk Baklava nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Soğuk Baklava Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Soğuk Baklava Tarifi..

Soğuk Baklava..

Malzemeler:
Baklava İçin:
  • 1 paket baklava yufkası (500 gram)
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ceviz içi veya fındık içi (ince çekilmiş)
Şerbet İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Toz şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  2. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  3. Şerbeti ocaktan alın ve sütü ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara alın.
  4. Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.
  5. Fırın tepsisini yağlayın.
  6. İlk yufkayı serin ve üzerine yağ karışımından sürün. Bu işlemi her yufka katında tekrarlayın, yufkaların yarısını üst üste yağlayarak dizin.
  7. İnce çekilmiş ceviz veya fındığı yufkaların üzerine eşit şekilde serpin.
  8. Kalan yufkaları da her katına yağ sürerek üst üste dizin.
  9. Baklavayı dilimleyin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, baklavanın üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş şerbeti eşit şekilde dökün.
  12. Baklavanın şerbeti çekmesi için bekleyin.
  13. Baklava oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat soğumasını bekleyin.
  14. Soğuk sütü baklavanın üzerine gezdirin.
  15. Kakao ve pudra şekerini karıştırıp ince bir süzgeç yardımıyla baklavanın üzerine serpin.
  16. Soğuk olarak servis edin.

 AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa