Zuhal Topal'la Yemekteyiz Umut Can'ın Menüsü: Guacamole Sos Eşliğinde Karidesli Arancini..
Guacamole Sos Eşliğinde Karidesli Arancini..
Malzemeler:
Karidesli Arancini için:
- 2 su bardağı pişmiş risotto (tercihen soğumuş)
- 200 gram karides (temizlenmiş ve doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 adet yumurta (1’i risotto için, 1’i panelama için)
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz ve karabiber
- Kızartma için bitkisel yağ
Guacamole Sos için:
- 2 adet olgun avokado
- 1 adet küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 1 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış)
- 1 adet jalapeno biberi (ince doğranmış, opsiyonel)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş
- Tuz ve karabiber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
- İçlerini bir kaseye alıp çatal yardımıyla ezin.
- İnce doğranmış kırmızı soğan, domates, jalapeno biberi, limon suyu, doğranmış taze kişniş, tuz ve karabiberi avokadoya ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Pişmiş risottoyu büyük bir kaseye alın.
- İçine doğranmış karidesleri, mozzarella ve parmesan peynirlerini, 1 adet yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Karışımdan küçük toplar yapın.
- Topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
- Derin bir tencerede yağı ısıtın.
- Arancini toplarını altın rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran topları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Karidesli arancini toplarını sıcak olarak, yanına guacamole sos ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!