Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının dördüncü yarışmacısı Ulviye, ana yemek yanında servis etmek için Güveçte Mantar Sote tarifine yer verdi. Peki, Güveçte Mantar Sote nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 19:20
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 19:56
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote...

Güveçte Mantar Sote

Malzemeler:

  • 500 gram mantar (istiridye veya kültür mantarı)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kıyılmış maydanoz

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Mantarları yıkayıp kurulayın ve doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. 
  3. Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  5. Mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  6. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  7. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.
  8. Tüm malzemeleri karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
  9. Hazırladığınız mantar sote karışımını güveç kaplarına paylaştırın.
  10. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
  12. Fırından çıkardığınız güveçleri taze kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa