Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Mısırlı Göbek Salata
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Kübra'nın menüsünde salata olarak belirlediği Mısırlı Göbek Salata tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Mısırlı Göbek Salata tarifiniz sizler için araştırdık. İşte Mısırlı Göbek Salata Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Mısırlı Göbek Salata...
Malzemeler:
- 1 adet göbek marul
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
- 1 adet salatalık (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 2-3 dal taze soğan (ince doğranmış)
- 1/4 su bardağı doğranmış taze nane veya maydanoz
- 1/4 su bardağı doğranmış taze dereotu
Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapacağız?
- Göbek marulu iyice yıkayın ve kurulayın.
- Marulu istediğiniz büyüklükte doğrayın ve büyük bir salata kasesine alın.
- Kırmızı biber, salatalık, domates, taze soğan ve taze otları doğrayın.
- Rendelenmiş havucu ekleyin.
- Tüm doğranmış sebzeleri ve haşlanmış mısırı marulun üzerine ekleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
- Salatayı iyice karıştırarak sosun tüm malzemelere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Salatayı servis tabağına alın ve hemen servis edin.
AFİYET OLSUN!