Antalya'da food fest şöleni için geri sayım

Antalya'da 6-8 Eylül'de gastronomi şöleni yaşanacak. ''3. Uluslararası Food Fest Antalya'' öncesi belediye başkanı Muhittin Böcek'ten açıklamalar geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Antalya'da food fest şöleni için geri sayım
Hakan Öksüz Editör

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan festival, "Gelecek Antalya" mottosuyla Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleştirilecek. Festival, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek konukları ağırlayacak ve şehrin gastronomi zenginliklerini uluslararası düzeyde tanıtmayı hedefliyor.


Gastronominin kalbi Antalya'da atacak

Festival kapsamında coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımları yapılacak, Michelin yıldızlı şeflerin katılımıyla düzenlenecek workshoplar, paneller, söyleşiler, konserler ve yarışmalar ile ziyaretçilere zengin bir program sunulacak. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Antalya'nın sahip olduğu değerleri dünya çapında tanıtmayı, korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 


Geleneksel ve modern mutfak anlayışları bir arada

Muhittin Böcek, Antalya'yı gastronomi başkentine dönüştürmek istediklerini şu sözlerle açıkladı:


Yerel üreticilere destek ve ekonomiye katkı

Antalya'nın sadece turizmin değil, aynı zamanda örtü altı tarımının da merkezi olduğunu vurgulayan Böcek, kentin yerel mahsulleri ve 18 coğrafi işaretli ürünüyle ekonomiye büyük bir katkı sağladığını belirtti. 

Festivalin ana hedeflerinden birinin, yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmak olduğunu ifade eden Böcek, "Antalya'dan dünyaya" mottosuyla başlatılan Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali'nin bu yıl "Gelecek Antalya" temasıyla gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Gastronomi turizmi yükselişte

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, son yıllarda gastronomi alanında yapılan atılımların önemine değindi. 

Yağcı, "Festival, iç pazara hitap eden bir etkinlikten, artık yabancı turistlere de hitap eden bir organizasyona dönüştü. Turistler, geldikleri şehirlerin yerel kültürünü ve mutfağını tanımak istiyor. Bu bağlamda, bu festival stratejik bir öneme sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa