Altındağ Belediyesinde Ata Tohumu ve Doğal Tarım anlatıldı
Altındağ Belediyesinin her hafta düzenlediği Salı Sohbetleri programında Ata Tohumu ve Doğal Tarım Semineri yapıldı.

Altındağ Belediyesi’nde gelenekselleşen Salı Sohbetleri, bu hafta "Ata Tohumu ve Doğal Tarım" temasıyla sürdü. Hayata İz Bırak Derneği’nin konuk olduğu seminerde, doğal tarımın önemi ve sağlıklı üretimin püf noktaları ele alındı.
Ankara'nın merkez ilçelerinden Altındağ Belediyesi, toplum bilincini artırmaya yönelik Salı Sohbetleri etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu haftaki buluşmada, “Ata Tohumu ve Doğal Tarım” başlığı altında doğal üretim bilinci ön plana çıkarıldı. Seminer, belediye personelinin katılımıyla belediye binasında gerçekleştirildi.
DOĞAYA SAYGILI TARIM MODELİ ALTINDAĞ’DA GÜNDEMDE
Etkinliğe, Hayata İz Bırak Derneği’nden Tuna Avcı ve Gökalp Gençosmanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Seminerde; ata tohumunun tanımı, doğal tarım yöntemleri, tohum çeşitleri, fide yetiştirmenin incelikleri, gübre kullanımı ve balkon bahçeciliği gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
Konuşmacılar, kimyasal içerikli ve GDO’lu ürünlerin insan sağlığına verdiği zararları vurgulayarak, doğal üretimle sağlıklı gıdaya ulaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi.
“ATA TOHUMU GELECEĞİN GÜVENCESİDİR”
Seminerde yaptığı konuşmada ata tohumunun sürdürülebilir bir tarım modeli sunduğunu belirten Gökalp Gençosmanoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Ortalama 1 santimetre toprak bin yılda oluşuyor. Toprağın her bir gramında milyonlarca canlı organizma yaşıyor. GDO’lu ürünler, doğaya ve insana zarar verirken; ata tohumu doğaya dost, insana faydalı, geleceğe yatırımdır.”
KATILIMCILARA ATA TOHUMU HEDİYE EDİLDİ
Seminer sonunda, doğal tarım bilincini yaygınlaştırmak amacıyla katılımcılara ata tohumları hediye edildi. Böylece, hem bilinç kazandırıldı hem de uygulamalı farkındalık oluşturuldu.
Altındağ Belediyesi, her Salı farklı temalarla toplumun her kesimine hitap eden etkinliklerle Ankaralıların sosyal ve çevresel farkındalık düzeyini artırmayı sürdürüyor.