Samsun’daki toplu zehirlenmede sayı 225’e yükseldi
Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 11 fabrikada, aynı yemekten yedikten sonra zehirlenen işçi sayısı 225’e ulaştı. 5 işçinin tedavisi sürüyor, soruşturma devam ediyor.

HASTANEYE KALDIRILAN İŞÇİ SAYISI ARTTI
Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 11 fabrikada çalışan işçilerin öğle yemeğinden sonra rahatsızlanması üzerine başlatılan incelemede, zehirlenen kişi sayısı 225’e çıktı. İşçiler, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere sevk edildi.
h(2182774)
5 İŞÇİ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA
Çeşitli hastanelere kaldırılan işçilerden büyük bölümü taburcu edilirken, 5 kişinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Gıda kaynaklı zehirlenmeden şüpheleniliyor.
TAVUKLU YEMEKTEN ŞÜPHELENİLİYOR
Yemek menüsünde tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısı yer aldığı öğrenildi. Gıda zehirlenmesinin tavuklu yemekten kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin sonuçlar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri’nin analizinden sonra belli olacak.
ŞİRKET YETKİLİLERİNİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
Yemek şirketinin yetkilisi, aşçı ve görevli gıda mühendisi emniyete götürülerek ifadeleri alınmaya başlandı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.