Türk Mutfağının lezzetleri Paris'te tanıtıldı

Fransa'nın Başkenti Paris'te klasik Türk mutfağına ait lezzetlerin tanıtıldığı bir organizasyon gerçekleştirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Türk Mutfağının lezzetleri Paris'te tanıtıldı
AA
Kaynak AA

TÜRK MUTFAĞI PARİS'TE SAHNEDE

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği özel bir etkinlikle klasik Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıttı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında organize edilen davet, Seine Nehri'nde gerçekleştirilen bir gemi turu eşliğinde yapıldı.

DİPLOMATLAR VE GASTRONOMİ DÜNYASI BULUŞTU

Etkinliğe ev sahipliği yapan Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatoş Özsoy’un davetiyle, Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, Paris Başkonsolosu Kerem Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Paris Müdürü Dudu Keleş, Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, Fransız gastronomi okulu Ferrandi’nin Genel Müdürü Thomas Allianic, Le Cordon Bleu yetkilileri, gastronomi profesörleri, gazeteciler ve yazarlar da katıldı.

BİBER DOLMASINDAN MANTIYA, TÜRK MUTFAĞINDAN SEÇMELER

Etkinlikte, Türk restoranı Afitap’ın şefleri Veysel Karani Yalçın ve Zeynal Aksar tarafından hazırlanan biber dolması, mantı ve yaprak sarma gibi klasik Türk yemekleri davetlilere ikram edildi. Menü, Anadolu mutfağının köklü mirasını yansıtan tariflerle özenle oluşturuldu.

KATKIDA BULUNAN MARKALAR

Etkinlik, Türk Hava Yolları (THY), THY Holidays ve Karaca’nın desteğiyle gerçekleştirildi. THY yetkilileri, Türk gastronomisinin global düzeyde daha görünür olması adına bu tür organizasyonlara önem verdiklerini belirtti.

“MUTFAKLARIMIZDAN KALPLERİMİZE UZANAN BİR DAVET”

Konuşmasında etkinliğin tematik içeriğini anlatan Fatoş Özsoy, sunulan menünün sadece yemeklerden ibaret olmadığını, aynı zamanda Türk kültürünün sürdürülebilirlik, birliktelik ve misafirperverlik değerlerini taşıdığını vurguladı. Özsoy, "Coğrafyayı, ustalığı ve Anadolu’nun hikâyelerini tadın." sözleriyle davetlilere seslendi.

“SAĞLIKLI VE LEZZETLİ MUTFAĞIMIZI KEŞFEDİN”

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, Türk mutfağının zeytinyağlı yemeklerinin sağlığa olan katkılarını anlatarak, "Bu yemekler bağışıklığınızı güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır ve mutluluk hormonlarını tetikler" dedi.

“TÜRK MUTFAĞINI DÜNYANIN MERKEZİNDE TANITMAK BİR ONUR”

Etkinlikte konuşan Şef Veysel Karani Yalçın, Paris gibi gastronominin kalbi olan bir şehirde Türk mutfağını temsil etmekten gurur duyduğunu belirtti. Davetlilere, Osmanlı'dan günümüze uzanan lezzetleri tatma fırsatı sunduklarını ifade etti.

THY’DEN GASTRONOMİYE DESTEK MESAJI

THY Holidays Müdürü Ensar Karabulut, 60 ülkeden 200’den fazla destinasyona hizmet verdiklerini vurgularken, THY Pazarlama Şefi Nazan Erol da uçuşlarda Türk mutfağına daha fazla yer vereceklerini ve dünya mutfağından örneklerle zenginleştirilmiş yeni menüler hazırladıklarını açıkladı.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa