Ankara'da Gaziantep havası... Festival başladı!
Ankara'da Gaziantep'in yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı ''Gaziantep Gastronomi ve Kebap Festivali'' başladı. Festival, 21 Ekim'e kadar sürecek.

ANKARA'DA GAZİANTEP FESTİVALİ
Ankara'da Gaziantep'in eşsiz ve sevilen yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla festival düzenleniyor.
Gaziantep Gastronomi ve Kebap Festivaline Etimesgut ilçesindeki Ahi Mesut Kapalı Pazar Yeri, ev sahipliği yapıyor.
70 ÜRÜN YER ALIYOR
Festivalde, Gaziantep'e ait olan 70 ürün yer alıyor. Gaziantep baklavasından, kebaba kadar yöresel ürünler ve lezzetler, tanıtılıyor.
KEBABLAR, TATLILAR, DOLMALAR
Festivalde; Kebap, baharatlar, salça, kuru dolma, Gaziantep baklavası, yaprak sarma, meyve kuruları ve peynir çeşitleri gibi ürünler, Ankaralıların beğenisine sunuldu.
1 TON SALÇA SATIŞI
Gaziantep Gastronomi ve Kebap Festivaline yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Organizasyon temsilcisi Bora Çınarbay, festivale 1 ton salça dağıtımıyla başladıklarını ifade etti.
ÜRÜNLER DOĞAL
Ürünlerin, Tarım ve Orman Bakanlığınca denetlendiğini aktaran Çınarbay, festivalde tanıtımları yapılan 70 ürününün doğal olduğunu söyledi.
Çınarbay, şöyle devam etti:
FESTİVAL, 21 EKİM'E KADAR SÜRECEK
Organizasyon temsilcisi Bora Çınarbay, 21 Ekim'e kadar devam edecek olan festivale, Ankaralıları davet etti.