Kandil simidi nasıl yapılır? İşte lezzetli tarif
Kandil simidini evde kendi elleriyle yapmak isteyen Ankaralılar, tarifi araştırıyor. Peki, Kandil simidi nasıl yapılır? İşte aşama aşama pratik tarif...
Regaip Kandili'nde kandil simitleri, masaları süsleyecek. Bu geleneksel lezzeti yapmak isteyen Ankaralılar, araştırma içerisinde.
Müslüman Alemi, bugün Regaip Kandili'ni idrak edecek. Kur'an-ı Kerim'ler okunacak, dualar edilecek.
Bugün aynı zamanda paylaşma ve bereketin simgesi olan kandil simitleri de sofralarda yerini alacak.
KANDİLLERİN GELENEĞİ: kandil simidi
Simitlerini evlerinde kendileri hazırlamak isteyen Ankaralı kadınlar tarifleri araştırıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi nedir?

Un, sıvı yağ, yoğurt ve mahlep gibi malzemelerle yapılan bu geleneksel lezzet, 7'den 70'e herkes tarafından oldukça beğeniliyor ve zevkle yeniliyor.
Kolay hazırlanışıyla da dikkat çeken kandil simidi, yumuşak dokusu ve ağızda dağılan yapısıyla biliniyor.
Kandil simidi, pekmezli suya batırılarak taş fırında pişirilen Ankara’nın meşhur Ankara simidi ile ayrışıyor.
Evde Kandil Simidi Tarifi
Bir kapta sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve mahlep karıştırılıyor. Üzerine kontrollü şekilde un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde ediliyor. Hamurdan küçük halkalar yapılıp yumurta sarısı ve susamla süslendikten sonra 180 derecede pişiriliyor.

Ankara SİMİDİ VE KANDİL SİMİDİ ARASINDAKİ FARK
Her ne kadar isimleri benzer olsa da kandil simidi ile Ankara simidi arasında büyük fark bulunuyor. Kandil simidi ev yapımı, yumuşak ve pastane usulüyken; Ankara simidi sert, yoğun susamlı ve sokak lezzeti olarak biliniyor. Kandil simidi ibadet ve paylaşma geleneğinin Ankara simidi ise başkentin gastronomi kültürünün simgesidir.
Kandil gecelerinde komşulara dağıtılan kandil simitleri hem gelenekleri yaşatıyor hem de manevi birlikteliği güçlendiriyor.
