Kayısı reçeli nasıl yapılır, püf noktası nelerdir?
Reçeller, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Yazın en güzel meyvelerinden biri olan kayısının reçeli de ayrı güzel. Bu nefis meyvenin reçeliyle kahvaltılarınıza renk katabilirsiniz. Ayrıca kışın da tüketebilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tam kıvamında kayısı reçeli tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yazın sevilen meyvelerinden biri olan kayısı, kahvaltı sofralarımızda yerini almaya devam ediyor. Lezzeti ile adeta parmak ısıtan kayısı reçeli, ne vazgeçilmez kahvaltılıklar arasında. Eğer evde kayısı reçeli yapmak istiyorsanız püf noktasıyla beraber bir tarifimiz var.
Önce Malzemeler;
- 1 kg. sert ve küçük kayısı
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- 1 kase badem içi
Peki Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
- Derin tencereye toz şeker ve su koyup karıştırarak şekeri eritiyoruz. Kaynamaya başladığında yıkayıp çekirdekleri çıkarılmış 2'ye ayrılmış kayısıları ekliyoruz. Ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Ara ara tencereyi sallayarak karıştırıyoruz. üstüne çıkan köpükleri süzgeçle temizliyoruz.
- Kaynar suyu bademin üstüne döküp biraz bekletiyoruz. Bademin kabukları yumuşuyor. Biraz bekledikten sonra bademin kabuklarını soyuyoruz. Tencerede yoğunlaşan kayısı reçelimizin içine badem içlerini ilave edip hafif sallıyoruz.
- Reçelimiz yoğunlaştığında limon damlaları ekliyoruz ve sallayarak karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Afiyet Olsun!