Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufkayla hem kolay hem de çok lezzetli bir su böreği tarifimiz var. İşte detaylar...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Su böreği hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Hem zamandan tasarruf edecek pratik bir börek hazırlayacak hem de lezzetiyle şaşırtacaksınız. 

İşte Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi;

Malzemeler;

  • 6 adet böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

İç harcı için:

  • Bir kase beyaz peynir
  • Maydanoz

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkayı tepsiye yerleştirin.
  2. İkinci yufkayı birkaç parçaya bölerek karıştırılan sütlü karışıma batır, ve ilk yufkanın üzerine yerleştir.
  3. İç harçtan serpiştir ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştir. 
  4. Tekrar peynirden serp ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşe. 
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişir. 
  6. Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapat ki sıcaklığıyla birlikte üst kısmı da tekrar yumuşasın.

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa