Kekik Suyu Nasıl Yapılır, Faydaları nelerdir?

Kekik Suyu Nasıl Yapılır, Faydası nedir, neye iyi gelir detaylar haberimizde..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kekik Suyu Nasıl Yapılır, Faydaları nelerdir?
Büşra Ünal Yazar

Kekik baharatı özellikle et yemeklerinde severek kullandığımız bir baharattır. Hem baharat olarak hem de içecek olarak tüketebileceğimiz kekik, sağlık açısından oldukça faydalıdır. 

Peki, kekik suyu nasıl yapılır? Kekik suyu neye iyi gelir, nasıl kullanılır? 

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir?

  1. Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.
  2. Hücrelerin yenilenmesini sağlar, yaşlanmayı geciktirir.
  3. Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi vardır.
  4. Mikropları temizlemesiyle bilinir.
  5. Ağız ve diş eti sağlığını korur. Ağızdaki bakterileri azaltır.
  6. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri mevcuttur.
  7. Hazımsızlığı ve şişkinliği giderir, kabızlığı önler.
  8. Vücuttaki yağların daha hızlı yakılmasını sağlar.
  9. Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur.

Peki Kekik Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

 2 su bardağı su  

2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru kekik

Yapılışı;

İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine kekiği ekleyerek 15 dakika demlemeye bırakın. Ardından kekik suyunu süzün ve ılık bir şekilde için.

Kekik Suyu Nasıl Tüketmeliyiz?

Günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 
1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. 

Zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak içinse, aç karna tüketilmesi önerilir. Günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce içilmesi, metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa