Mücver Nasıl Yapılır?
Çoğu insan yemeğin adı olarak bilse de aslında mücver bir pişirme tekniğinin adıdır. Ve çoğu sebzenin mücveri olur. Biz kabaktan yapacağız.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mücver Osmanlı mutfağında bir pişirme tekniğidir. Ve günümüzde kabakla yapılır. Et yemeklerinin yanında meze olarak sunulan mücver çok lezzetli bir yiyecektir.
Hem artan sebzeleri değerlendirmek için de iyi bir tekniktir.
Peki, Mücver Nasıl Yapılır, İşte tarifi..
Mücver Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havuçları rendeleyin.
- Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Rendelediğiniz kabak ve havuçların suyunu sıkarak fazla suyunu çıkartın.
- Karıştırma kabına rendelenmiş kabak, havuç, doğranmış kuru soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyin ve karıştırın.
- 3 adet yumurtayı bir kasede çırpın ve karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın.
- Kızartma tenceresine sıvı yağı ekleyin ve ısıtın.
- Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alın ve kızgın yağda kızartın.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çıkartın.
- Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN..