Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?
Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Köfte sevenler için harika bir tarif diyebiliriz. Bu lezzete karşı koyamayacaksınız:)
O zaman gelsin tarif.
Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 4 adet taze soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal fesleğen
- 4-5 dal nane
- 4-5 dal dere otu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 dilim bayat ekmek içi ya da 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Un
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tüm yeşillikler ince ince kıyılır ve kıyma, galeta unu, yumurta sarısı, ve baharatlarla karıştırılıp yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayarak köfteler hazırlanır.
- Una bulanan köftelerin her tarafı kızaracak şekilde zeytinyağında çevrilerek 3-4 dakika kızartılır (içleri pişmemiş olacak)
- Salça 1 su bardağı suda eritilir ve fırın kabına alınan köftelerin üzerine dökülür.
- 180 derece fırında 25 dakika pişirilir ve servis edilir.

AFİYET OLSUN.