Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Köfte sevenler için harika bir tarif diyebiliriz. Bu lezzete karşı koyamayacaksınız:)

O zaman gelsin tarif. 

Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 4 adet taze soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal fesleğen 
  • 4-5 dal nane
  • 4-5 dal dere otu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da 2 yemek kaşığı galeta unu 
  • 1 yumurta
  • Un
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tüm yeşillikler ince ince kıyılır ve kıyma, galeta unu, yumurta sarısı, ve baharatlarla karıştırılıp yoğurulur. 
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayarak köfteler hazırlanır.
  • Una bulanan köftelerin her tarafı kızaracak şekilde zeytinyağında çevrilerek 3-4 dakika kızartılır (içleri pişmemiş olacak) 
  • Salça 1 su bardağı suda eritilir ve fırın kabına alınan köftelerin üzerine dökülür.
  •  180 derece fırında 25 dakika pişirilir ve servis edilir.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa