Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi, nasıl yapılır?
Patlıcanlı Bulgur Pilavı, nasıl yapılır, işte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bulgur Pilavını biraz renklendirelim dedik, ve patlıcan kattık. Ortaya harika bir lezzet çıktı. İşte tarifi...
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar yıkanır ve soyucu ile kabukları soyulur
- Daha sonra küp şeklinde doğranır
- Patlıcanlar doğrandıktan sonra tuzlu suda acısının çıkması sağlanır
- Soğan soyulur ve yemeklik doğranır
- Tencereye sıvı yağ eklenir ve ısıtılır
- Doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavurulur
- Suyu süzülen patlıcanlar tencereye eklenir ve karıştırılarak kavurmaya devam edilir
- Patlıcanlar hafifçe kızarana kadar pişirilir
- Pilavlık bulgur eklenir ve kavurmaya devam edilir
- Bulgurlar yağla iyice harmanlanır
- Sıcak su tencereye eklenir
- Limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilir
- Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır
- Bulgurlar suyunu çekene kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir
- Bulgur pilavı piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir
- Sonra tekrar karıştırılır ve 5 dakika kadar dinlendirilir
- Patlıcanlı bulgur pilavı sıcak olarak servis edilir

AFİYET OLSUN.