Nohutlu Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?
Ada ve Mersin yöresine ait bir diğer ismiyle Yüksük Çorbası, nasıl yapılır, İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Türk mutfağının önde gelen çorba lezzetleri arasında Yüksük Çorbası yani Nohutlu Mantılı Çorba, yöresel bir lezzet olmasına rağmen hemen hemen Türkiye'nin her yerinde tüketilmekte.
Küçük küçük mantılarla hazırlanan çorba, hem doyurucu hem de şaşırtıcı olsa da oldukça kolay bir çorbadır.
Peki, Nohutlu Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı mantı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 6 bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Çorbanın içinde kullanılan bir bardak haşlanmış nohut önceden hazır edilir
- Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı alınır, ısınınca yemeklik soğanlar eklenip kavrulur
- 2 diş sarımsak kokusu çıkana kadar kavrulur
- Ardından bir buçuk yemek kaşığı salça ilave edilip 2 dakika daha kavrulur
- Kavurma işlemi bitince 6 bardak sıcak su tencereye boşaltılır
- Sonra nohut ve küçük mantılar eklenip mantılar hafif yumuşayana kadar pişirilir
- Baharatlar pişmeye yakın ilave edilir
- Baharatların ardından birkaç dakika daha kaynatılan çorbanın altı kapatılır

AFİYET OLSUN