İftar Yemekleri: Soğan dolması tarifi

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İftar Yemekleri: Soğan dolması tarifi
Büşra Ünal Yazar

İftar Yemekleri: Soğan dolması tarifi, Nasıl yapılır?

Soğan dolması Tarifi

Malzemeler;

  • 7 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Nasıl Yapılır;

  • Soğan kabukları soyulup boylamasına orta kısma kadar kesilir ve bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir
  • Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir
  • Soğanlar soğuk sudan geçirilip yaprak yaprak ayırılır
  • Soğan yemeklik doğranıp kıymaya eklenir
  • Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ eklenip karıştırılır
  • Kıymalı harçtan bir miktar alınıp soğan yapraklarının içine yerleştirilip rulo şeklinde sarılır, Tencereye dizilir
  • Bir kasede biber salçası, su ve yağ karıştırılıp dolmaların üzerine gezdirilir
  •  Küçük bir tabak kapatılıp, kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirilir
  •  Sıcak servis yapılır
  •  Soğan dolması, taze nane yaprakları ve yoğurtla servis edilebilir

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa