İftar Yemekleri: Soğan dolması tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Soğan dolması tarifi, Nasıl yapılır?
Soğan dolması Tarifi
Malzemeler;
- 7 adet soğan
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Nasıl Yapılır;
- Soğan kabukları soyulup boylamasına orta kısma kadar kesilir ve bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir
- Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Soğanlar soğuk sudan geçirilip yaprak yaprak ayırılır
- Soğan yemeklik doğranıp kıymaya eklenir
- Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ eklenip karıştırılır
- Kıymalı harçtan bir miktar alınıp soğan yapraklarının içine yerleştirilip rulo şeklinde sarılır, Tencereye dizilir
- Bir kasede biber salçası, su ve yağ karıştırılıp dolmaların üzerine gezdirilir
- Küçük bir tabak kapatılıp, kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Sıcak servis yapılır
- Soğan dolması, taze nane yaprakları ve yoğurtla servis edilebilir

AFİYET OLSUN