İftar Yemekleri: Zeytinyağlı bamya tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Zeytinyağlı bamya tarifi, nasıl yapılır?
Zeytinyağlı bamya Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg bamya
- 4 diş sarımsak
- 2 tane soğan
- 3-4 adet domates
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Bamyaların sapları koni biçiminde kesilerek temizlenir
- Daha sonra bol suda yıkanır, süzülür
- Soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır
- Domateslerin kabukları soyulur, rendelenir
- Tencerenin içinde zeytinyağı kızdırılır
- Üzerine soğan ve sarımsak eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur
- Ardından salça ve rendelenmiş domatesler ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir
- Kıvamı tutmaya başlayınca bamyalar da karışımın içerisine eklenir
- Sıcak su ve tuz eklendikten sonra, tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir
- Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şeker de eklenir
- 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır

AFİYET OLSUN