İftar Yemekleri: Zeytinyağlı bamya tarifi

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İftar Yemekleri: Zeytinyağlı bamya tarifi
Büşra Ünal Yazar

İftar Yemekleri: Zeytinyağlı bamya tarifi, nasıl yapılır?

Zeytinyağlı bamya Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg bamya
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane soğan
  • 3-4 adet domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Nasıl Yapılır;

  • Bamyaların sapları koni biçiminde kesilerek temizlenir
  • Daha sonra bol suda yıkanır, süzülür
  • Soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır
  • Domateslerin kabukları soyulur, rendelenir
  • Tencerenin içinde zeytinyağı kızdırılır
  • Üzerine soğan ve sarımsak eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Ardından salça ve rendelenmiş domatesler ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir
  • Kıvamı tutmaya başlayınca bamyalar da karışımın içerisine eklenir
  • Sıcak su ve tuz eklendikten sonra, tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir
  • Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şeker de eklenir
  • 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa