İftar Yemekleri: Tavuklu buritto tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Tavuklu buritto tarifi, Nasıl yapılır?
Tavuklu buritto Tarifi
Malzemeler;
- 2 adet lavaş, tortilla ya da krep
- 2 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola
- 6 yemek kaşığı pilav
- 6 yemek kaşığı barbunya yemeği veya konserve fasulye
- 2 yaprak marul ya da kıvırcık
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kırmızı toz biber, pul biber
- Kimyon ya da zerdeçal
Nasıl Yapılır;
- Soğanlar yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince doğranır ve sıvı yağda kavrulur
- Damak zevkinize göre hafif diri kalabilir
- Tavuk etleri ve kapya biber jülyen doğranır tavaya eklenir
- Tuz ve baharatlarla birlikte 10 dakika kadar daha pişirilir
- Lavaşa domates rendesi sürülür
- Kaşar peyniri dizilir
- Marul üzerine sırasıyla pilav ve fasulyeden 3 kaşık alınarak yayılır
- Tavadaki harçtan alınıp tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir
- (Lavaşın her tarafı kapalı olmalı)
- Zarf ya da şişkin bir dürüm şeklinde itinayla katlanır
- Birleştirme yeri hafif ıslatılarak kapatılır
- Kapatılan yüzey tavaya gelecek şekilde ısıtılır (Bu işlem için tost makinesi kullanabilir)
- Yeteri kadar ısındığında servis tabağına alınır
- Ortasından çapraz gelecek şekilde keserek arzuya göre ya da sade şekilde servis edilebilir

AFİYET OLSUN