Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Şekersiz yulaflı kurabiye tarifi
Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şekersiz yulaflı kurabiye tarifi, nasıl yapılır?
Şekersiz Yulaflı Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
- 3/4su bardağı yulaf ezmesi
- 3 tane hurma
- 1 tane olgun muz
- 1yemek kaşığı kuru üzüm
- 3 tane kırılmış ceviz
- 1/2çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
Şekillendirmek için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır;
- Hurmaların çekirdekleri çıkarılır
- Üzerini geçecek kadar sıcak su koyularak bir kasede 10 dakika dinlendirilir
- Bu sırada yulaflar rondodan geçirilip, un haline getirilir
- İsteğe göre rondodan geçirmeden de kullanılabilir
- Ardından ıslatılan hurmalar rondoya koyulur ve püre olana dek çekilir
- Bir karıştırma kabına muz alınır ve bir çatal yardımıyla püre haline gelene dek ezilir
- Ezilmiş muzun üzerine yulaf, ezilmiş hurma, kuru üzümler, cevizler, tarçın ve kabartma tozu eklenir
- Kaşıkla tüm malzemeler iç içe geçene kadar karıştırılır
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşıkla eşit büyüklükte parçalar koyulur
- Kaşığın arkası sıvı yağ ile yağlanır, kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırılarak şekil verilir
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir
- Oda sıcaklığına geldiğinde servis edilir
AFİYET OLSUN