Pastaneden almaya son! Birbirinden Lezzetli Kurabiye Çeşitleri: Reçelli Kurabi̇ye Tarifi

Farklı şekliyle enfes lezzetiyle pastaneden almaya son dedirtecek kurabiye tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Pastaneden almaya son! Birbirinden Lezzetli Kurabiye Çeşitleri: Reçelli Kurabi̇ye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Reçelli Kurabi̇ye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Reçelli Kurabi̇ye Tarifi

Malzemeler;

● 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

● 1 tane yumurta

● 1 su bardağı pudra şekeri (Kurabiyeyi reçelle süsleyeceğiniz için kurabiyenin fazla tatlı olmasını istemiyorsanız 1 parmak kadar eksik şeker kullanabilirsiniz.)

● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● 1 paket vanilya

● 2,5-3 su bardağı un

● Üzerini süslemek için reçel çeşitleri (vişne reçeli, çilek reçeli, portakal reçeli vb. isteğe göre)

Nasıl Yapılır;

  • Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ eklenir
  • Bu üç malzeme homojen olacak şekilde iyice karıştırılır
  • Karışımın üzerine 1 yumurta ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır
  • Yumurta ve vanilya da karıştırıldıktan sonra önce unun yarısı ilave edilir
  • Bu tür tariflerde un yavaş yavaş ilave edilir, çünkü her ne kadar ölçü verilmiş olsa da malzeme ve unun türüne göre tarifin alacağı un miktarı değişebilir. Ayrıca unu yavaş yavaş ilave etmek yoğurmayı da kolaylaştırabilir
  • Hamur elle yoğurulacak kıvama gelene kadar kaba un ilave edilir
  • Elle iyice yoğrulan hamur, kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayacak şekilde olmalıdır
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve bu parçalara yuvarlak şekiller verilir
  • Kurabiyeler biraz aralık bırakılarak tepsiye dizilir
  • Tepsiye dizilen kurabiye hamurlarının üzerine bal kaşığı yardımıyla hafif çukurlar oluşturulur
  • Kurabiyeler 15-20 dakika kadar 170 derecelik fırında pişirilir
  • Fırından çıkarılan kurabiyeler soğumaya bırakılır
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra açılan çukurların içi istenilen reçel çeşitleriyle doldurulur. Reçel yerine çikolata, bal, üzüm, fındık ve fıstık gibi kuru yemişleri de kullanılabilir
  • Artık kurabiyeler servise hazır! Kurabiyeleri servis tabağına yerleştirirken üst üste koymamaya özen gösterin, Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa