Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Mantarlı Antrikot Tarifi
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mantarlı Antrikot Tarifi, Nasıl yapılır?
Mantarlı Antrikot Tarifi
Malzemeler;
- 1/2 Kg. Antrikot
- 3 tane Soğan
- 1.5 Su Bardağı Mantar
- 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- 2 Çorba Kaşığı sıvı yağ tavada kızdırılır
- Mantarlar irice doğranıp, yağın içine atılır
- Piyazlık doğranan soğanlar da bu yağa ilave edilir
- Birkaç dakika karıştırılıp kavrulur, Tuz serpilir
- Etler de tavaya yerleştirilir
- Ters-yüz ederek kızartılır
- Karabiber ve tuz serpilip ocaktan alınır
- Arzu ederseniz pilav ile birlikte servis edilir