Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Sahanda Pirzola Tarifi
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sahanda Pirzola Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahanda Pirzola Tarifi
Malzemeler;
- 8 tane Kuzu Pirzola
- 3 tane Orta Boy Domates
- 4 tane Çarliston Biber
- 4 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 tane Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Salça
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır;
- Pirzolaların iki tarafı tuz ve karabiberle ovulur
- Yağ tavaya alınarak eritilir
- Pirzolalar altlı üstlü kızartılarak, tavadan alınıp bekletilir
- Soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır
- Pirzolaların kızartıldığı tavada soğan ve sarımsaklar hafifçe pembeleştirilir
- Biberlerin çekirdek yatakları çıkarılıp, küçük küçük doğranarak tavaya ilave edilir
- 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesler fındık iriliğinde doğranarak tavaya alınır
- Salça da ilave edilir
- Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolalar tavaya aktarılır
- Tavanın kapağı örtülerek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirilir
- Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis edilir