Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Kuzu Kaburga
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg kuzu kaburga
- 2 tane kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır;
- Soğan ve sarımsak çekilip püre haline getirilir
- Bir kaseye yoğurt, zeytinyağı, baharatlar, taze kekik, taze biberiye ve püre haline getirilen soğan ve sarımsak eklenir
- Bütün halde olan kuzu kaburga bu sosa iyice bulanır
- Ardından kaburga yağlı kağıda sarılır ve buzdolabında bir gece marine edilir
- Bir gece dinlenen kaburga fırın tepsisine yerleştirilir
- İlk olarak 200 derecede 20 dakika pişirilir, ardından 150 dereceye düşürülüp 50 dakika daha pişirilir
- Sıcak olarak servis yapılır