Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Etli Enginar Tarifi
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Etli Enginar Tarifi, Nasıl yapılır?
Kuzu Etli Enginar Tarifi
Malzemeler;
- 5 parça kemikli kuzu eti
- 1/2 SB su
- 2 tane enginar
- Tuz
- 4 YK tereyağı
- 2 TK toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır;
- Kuzu etleri bir tavaya alınır ve sotelenir
- Sonrasında üzerine su ilave edilir
- Kemiklerinden ayrıldıktan sonra kemikleri alınır ve sotelemeye devam edilir
- Bu sırada enginar ve tuz ilave edilip pişirilir
- Pişirildikten sonra biberli tereyağı ile servis edilir