Kıyma çektirme fiyatı ikiye katlandı

Bayramda kıyma çektirme ücreti bu yıl geçen yıla göre ikiye katlanarak kilo başına 10 liraya çıktı.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kıyma çektirme fiyatı ikiye katlandı
EK
Ersin Küçükbarak

Kurban Bayramı öncesi kasaplarda hazırlıklar başladı.

Kasaplar bayramda da kurban etlerinin parçalanması ve kıymaya dönüştürülmesi amacıyla açık olacak.

Bu arada Edirne’de kasaplar, kurban etlerini parçalama ve kıyma çektirme fiyatlarına zam yaptı. Geçen sene Edirne'de bir kilo kurbanlık etini kıyma yaptırmak için kasaba 5 lira ödeyen vatandaşlar, bu Kurban Bayramı’nda 10 TL ödeyecek.

"İkinci gününden itibaren yoğunluk başlar"

Edirneli kasap Hasan Kalabalık kurban etlerinin bir gün dinlendirilmesinin önemine işaret ederek şunları aktardı:

“Geçen sene kıyma çektirmenin kilosu 5 liraydı, bu sene 10 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluk başlar, bayramın sonuna kadar devam ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Sırayla gelenlerin kıymalarını akşama kadar poşetleyip hazırlayacağız. Tertemiz bir şekilde geri vereceğiz.

Kurban Bayramı'nın birinci günü et kesildikten sonra etler biraz havalandırılıp dolaba koyulur, bir gün dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra da ikinci günü bütün bir şekilde getirilir; temizleriz, hazırlarız, kuşbaşısını yaparız.”

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa