Kül Kurabiyesi Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Kül Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kül Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler;
- 2.5 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 100 gr. margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için;
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Nasıl Yapılır;
- Pudra şekeri, margarin, yumurta, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu bir kabın içerisine alınır
- Karışıma azar azar un ilave edilir ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır
- Hamurlara avuç içiyle yuvarlak şekil verilir
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir
- Kurabiyeler buzdolabında 5-8 dakika bekletilip sıcaklıklarının geçmesi sağlanır
- Geniş bir kasenin içerisinde kakao ve pudra şekeri karıştırılır
- Soğumaya başlayan kurabiyeler karışıma bulanır
- Servis tabağına dizildikten sonra kalan karışımdan bir tutam serpiştirilir