Kül Kurabiyesi Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kül Kurabiyesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Kül Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kül Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 100 gr. margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için;

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Nasıl Yapılır;

  • Pudra şekeri, margarin, yumurta, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu bir kabın içerisine alınır
  • Karışıma azar azar un ilave edilir ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır
  • Hamurlara avuç içiyle yuvarlak şekil verilir
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir
  • Kurabiyeler buzdolabında 5-8 dakika bekletilip sıcaklıklarının geçmesi sağlanır
  • Geniş bir kasenin içerisinde kakao ve pudra şekeri karıştırılır
  • Soğumaya başlayan kurabiyeler karışıma bulanır
  • Servis tabağına dizildikten sonra kalan karışımdan bir tutam serpiştirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa