Haşhaşlı Revani Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Haşhaşlı Revani Tarifi, Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler;
Hamuru İçin:
- 1.5-2 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı haşhaş
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır;
- Şerbeti için bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökülür
- Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakılır
- Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyu damlatılır ve birkaç dakika daha pişirilir
- Ardından ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
- Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtalar alınır
- Mikser yardımıyla çırpılır
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyu ekleyerek karıştırmaya devam edilir
- Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenir
- Tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar çırpılır
- Daha sonra un elenerek yavaş yavaş harca eklenir
- Revani harcı çırpıldıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir
- Pişen revaninin üzerine soğuk şerbet dökülür
- Şerbet tamamen çektiğinde dilimlenerek servis edilir