Haşhaşlı Revani Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Haşhaşlı Revani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Haşhaşlı Revani Tarifi, Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeler;

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Nasıl Yapılır;

  • Şerbeti için bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökülür
  • Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakılır
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyu damlatılır ve birkaç dakika daha pişirilir
  • Ardından ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtalar alınır
  • Mikser yardımıyla çırpılır
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyu ekleyerek karıştırmaya devam edilir
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenir
  • Tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar çırpılır
  • Daha sonra un elenerek yavaş yavaş harca eklenir
  • Revani harcı çırpıldıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbet dökülür
  • Şerbet tamamen çektiğinde dilimlenerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa