Popcake Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Popcake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Popcake Tarifi
Malzemeler:
Kakaolu kek için:
- 1.5 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 200 ml. süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Diğer malzemeler:
- 200 gr. bitter çikolata
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı renkli pasta süsü
- Hindistan cevizi
- 1 paket kürdan veya çöp şiş
Nasıl Yapılır;
- Fırın 170 dereceye ayarlanır
- Bir kabın içine yumurta ve şeker eklenir karıştırılır
- Üzerine süt ve sıvı yağı eklenip karıştırmaya devam edilir
- Un, kakao ve kabartma tozu ilave edilir, sonra kıvam alıncaya kadar karıştırılır
- Hazırlanan kek harcı yağlanmış kek kalıbına dökülür ve yaklaşık 35-40 dakika pişirilir
- Pişen kek oda sıcaklığında bekletilerek soğutulur
- Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alınarak ufalanır
- Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema eklenerek hamur elde edilir
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elde yuvarlanarak çöp şişlere takılır
- Bu esnada çikolata benmari usulü eritilir
- Çöp şişe takılı hamurlar önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir
- Tüm keklere aynı işlem uygulandıktan sonra tepsi buzdolabına kaldırılır ve 1-2 saat bekletilir