Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler;

  • 4-5 tane soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • 500 gram salamura asma yaprağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapılır;

  • Salamura asma yaprakları su altında yıkanıp durulanır ve ardından suyu süzülür
  • Soğanların kabuğu soyulup ince ince doğranır
  • Doğranan soğanlar, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alınıp kısık ateşte kavrulur
  • 2 su bardağı pirinç yıkanıp soğanların üstüne eklenir, 1-2 dakika daha kavurulur
  • Pirincin içine 1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır
  • Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı kaynamış su ilave edilir, Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir
  • Pirinçler suyu çekince ocak kapatılır, iç harç soğutulur
  • Harç sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırılıp parmak inceliğinde sarılır
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve kaynar su eklenip, orta ateşte 25 dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa