Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler;
- 4-5 tane soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kesme şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaynamış su
- 500 gram salamura asma yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır;
- Salamura asma yaprakları su altında yıkanıp durulanır ve ardından suyu süzülür
- Soğanların kabuğu soyulup ince ince doğranır
- Doğranan soğanlar, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alınıp kısık ateşte kavrulur
- 2 su bardağı pirinç yıkanıp soğanların üstüne eklenir, 1-2 dakika daha kavurulur
- Pirincin içine 1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır
- Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı kaynamış su ilave edilir, Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir
- Pirinçler suyu çekince ocak kapatılır, iç harç soğutulur
- Harç sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırılıp parmak inceliğinde sarılır
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve kaynar su eklenip, orta ateşte 25 dakika pişirilir