Vişneli Mekik Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Vişneli Mekik Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Vişneli Mekik Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vişneli Mekik Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase dondurulmuş vişne

Nasıl Yapılır;

  • Derin bir kasede tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır
  • Yumurtalar teker teker içine eklenir ve iyice karıştırılır
  • Ayrı bir kasede toz badem, un ve vanilya karıştırılır, yumurtalı harcın içine azar azar ilave edilir
  • Tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışması sağlanır
  • Dondurulmuş vişneler süzgece alınıp fazla suyu süzdürülür
  • Yağlanmış mekik kalıplarına iç harç paylaştırılır
  • Üzerlerine ikişer tane vişne yerleştirilir
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirilir
  • Pişen kekler soğuduktan sonra kalıplardan çıkarılarak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa