Vişneli Mekik Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Vişneli Mekik Tarifi, Nasıl Yapılır?
Vişneli Mekik Tarifi
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı toz badem
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 kase dondurulmuş vişne
Nasıl Yapılır;
- Derin bir kasede tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır
- Yumurtalar teker teker içine eklenir ve iyice karıştırılır
- Ayrı bir kasede toz badem, un ve vanilya karıştırılır, yumurtalı harcın içine azar azar ilave edilir
- Tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışması sağlanır
- Dondurulmuş vişneler süzgece alınıp fazla suyu süzdürülür
- Yağlanmış mekik kalıplarına iç harç paylaştırılır
- Üzerlerine ikişer tane vişne yerleştirilir
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirilir
- Pişen kekler soğuduktan sonra kalıplardan çıkarılarak servis yapılır