Ketojenik Tarifler: Havuç Çorbası
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Havuç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Havuç Çorbası Tarifi
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Tane Kuru Soğan
- 2 Tane Havuç
- 2 Çay Kaşığı Kişniş
- 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
- Havuçlar ve yaş zencefiller rendelenir
- Soğanlar olabildiğince küçük doğranır
- Soğanlar tencereye yarım çay bardağı su eklenerek yağsız bir şekilde haşlanır, kavurulur
- Suyu çekince zeytinyağı eklenir, ardından havuçlar ve yaş zencefil eklenir
- Karıştırarak havuçların rengi dönene kadar kavurulur
- İyice kavrulan havuçlara kişniş, tuz ve karabiber eklenir ve sonra 4 su bardağı su da eklenip kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir
- Ardından rondodan geçirilir ve servis edilir