Ketojenik Tarifler: Fırında Küp Sebze
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Fırında Küp Sebze Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fırında Küp Sebze Tarifi
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
- 4 Dal Maydanoz Demet
- 1 Tane Patates
- 1 Tutam Biberiye
- 1 Tane Kabak
- 2 Tane Yeşil Biber
- 1 Tutam Zerdeçal
- 2 Tane Domates
- 2 Tane Havuç
- 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Fırında Küp Sebze Nasıl Yapılır?
- Fırın 180 dereceye ayarlanır
- Tüm sebzeler güzelce yıkanır, Domates, patates, kabak ve havuç soyulur
- Biberler ayıklanır, Tüm sebzeler küp küp doğranır
- Zeytinyağı baharatlarla karıştırılıp sebzelere yumurta fırçası yardımıyla sürülür
- Sebzeler pişirme aşamasında ayrı ayrı tepsiye dizilir en son karıştırılır (Ne kadar geniş alana yayılarak pişirilirse o kadar kızarıp ızgara lezzeti taşıyacak)
- Yaklaşık 20-25 dakika takip edilerek pişirilir
- Hafif soğuyunca fırın tepsisinden servis kabına alınıp karıştırılır