Ketojenik Tarifler: Yulaf Sütü
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Yulaf Sütü Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yulaf Sütü Tarifi
- 1 Tutam Tuz
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Yulaf
- 1 Silme Çay Kaşığı Vanilya Özütü
Yulaf Sütü Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı yulaf blendera eklenir
- 4 su bardağı soğuk su ilave edilir (Suyun soğuk olması, sütün daha homojen ve akışkan olmasını sağlayacak)
- Hoş bir aroma vermek için ½ çay kaşığı vanilya özütü eklenebilir
- Akçaağaç şurubu ya da pekmez gibi farklı bir sıvı tatlandırıcı da kullanılabilir
- Tuzu da ilave edildikten sonra blenderın yüksek ayarında 30 saniye çekilir
- Yulaf sütü hazır.
- Tülbent yardımıyla süzülür, süt yulafın posasından ayırılır (Tülbentte kalan yulaflar kurabiye yapımında kullanılabilir)
NOT: Yulaf sütü buzdolabında 3-4 gün boyunca saklanabilir, Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.