Zeytinyağlı Vegan Taze Fasulyesi Tarifi
Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.
Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:
- Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
- Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
- Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
- Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
- Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
- Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.
Vegan Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Vegan Taze Fasulyesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Vegan Taze Fasulye Tarifi
Malzemeler;
- Yarım kg. Ayşe kadın fasulye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane orta boy domates
- 4 tane acı sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam pulbiber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
Zeytinyağlı Vegan Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
- Ayşe kadın fasulyeleri ayıklayın ve isteğe göre dilimleyin
- Renginin solmaması için tuzlu suda bekletin
- Soğanları ve biberleri ince bir şekilde doğrayın
- Zeytin yağı, soğan ve biberleri tencereye alın
- Bir tencerede soğanlar pembe bir renk alana kadar kavurun
- Ardından domatesleri rendeleyin ve salça ile beraber tencere içerisine ekleyin
- Bunlar kavrulurken taze fasulyeleri de ekleyin ve ortalama 10 dakika pişirin
- En son gerekli olan baharatlar ve ardından da tuz ekleyin, üzerine 3 su bardağı kaynar su dökün
- Fasulyenin tazelik oranına göre ortalama 20 - 30 dakika arası ocakta tutun
- Piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak bir şekilde servis edin
- Diğer Vegan Tariflerimize Göz Atmayı Unutmayın...