Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Makarna Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Makarna Tarifi, Nasıl yapılır?Glutensiz Makarna Tarifi
Malzemeler;- 1 paket glutensiz makarna
- 1 tane kabak
- 1 tane patlıcan
- 1 kase beyaz peynir
- 1 su bardağı çeri domates
- 1 tutam kırmızı biber
- 1-2 dal taze kekik
- 1 tutam tuz
- Zeytinyağı
Glutensiz Makarna Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve kabaklar şeritler halinde dilimlenir, patlıcanların üzerine biraz su serpilip acılığı alınır
- Izgara tavası ısıtılır, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, kabak ve patlıcan önlü arkalı pişirilir
- Derin bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan suya glutensiz makarna eklenir
- Kabak ve patlıcan pişirilen tavaya çeri domatesler ilave edilir
- Makarna yumuşadıktan sonra suyu süzdürülür ve pişen sebzelerle beraber ayrı bir tavaya alınır
- Tuz, biraz zeytinyağı ve kırmızı biber ilave edilir
- Makarna ve sebzeler iyice karıştıktan sonra bir tabağa alınır; beyaz peynir ve kekikle lezzetlendirilerek servis edilir