Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Sufle Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Sufle Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Sufle Tarifi
Malzemeler;
- 2 tane Yumurta
- 80 gram Bitter Çikolata
- 3 Yemek kaşığı tereyağı
- 3 Yemek kaşığı toz şeker
- 3 Yemek kaşığı pirinç unu
Glutensiz Sufle Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve çikolata benmari usulü eritilir
- Ocaktan alınır ve pirinç unu eklenip karıştırılı, Ayrı bir yerde yumurta ve şeker hızla çırpılır köpürtülür
- Çikolatalı ve unlu karışıma yumurtalı şeker eklenir, yağlanan sufle kalıplarına boşaltılır
- 220°C’de ısıtılan fırında 7 dakika pişirilir (Glutensiz suflenin akışkan kıvamda olmasının püf noktası, pişme süresidir)
- Sütsüz sufleyi servise hazırlarken çilek dilimleri eklenebilir, toz şekeri blenderdan geçirilerek elde edilen pudra şekeri üzerine serpilir
- Glutensiz çikolatalı sufle sıcak tüketilir