MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kaburga Dolması Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kaburga Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2.5 kg kaburga (koyun eti-sağ göğüs kısmı)
- 150 gram tereyağı
- 150 gram kabuğu soyulmuş badem içi
- 300 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 750 gram pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinç bol suyla yıkanır, suyu süzülür
- Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesilir
- Tereyağı tencereye alınıp eritilir
- Badem ve kıyma eklenip kavurulur
- İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek kavurmaya devam edilir
- Tencereye alınıp birkaç dakika kavurulur
- Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz eklenir, karıştırılır
- Sıcak su eklenip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirilir
- Hazırlanan pilav, kaburgaya açılan cebe doldurulur
- Etin ağız kısmı iplikle dikilir
- Kaburganın her yerine salça sürülür, yağda kızartılır
- Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirilir
- Sıcak servis yapılır