MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Biber Dolması
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 10 dolmalık biber
- 3 orta boy kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3/4 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biberlerin sap kısımları çıkarılır bir kenarda bekletilir
- Çekirdekli iç kısımları çıkartılıp bol suda yıkanır
- Fazla suları süzdürülüp iç kısımları hafifçe tuzlanır
- Soğanlar yemeklik doğranır
- Sap kısımları ayıklanan kuş üzümleri, şişmesi için sıcak suda bekletilir
- Pirinç bol suda yıkanır fazla suyu süzdürülür
- Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır
- Soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar sotelenir
- Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıklar ilave edilir, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edilir
- Ardından yıkanmış pirinç, suyu süzdürülen kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
- Sıcak su eklenip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir
- Hazırlanan dolma harç iç kısmı çıkarılan dolmalık biberlere doldurulur
- Dolmalık biberlerin üst kısımları ayrılan biber sapları ile kapatılır
- Dolmalar pişirme tenceresine dik bir şekilde dizilir
- Ayrı bir kasede karıştırılan zeytinyağlı ve sıcak sulu karışım, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde gezdirilir
- Dolmalar, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
Zeytinyağlı biber dolması püf noktaları:
- İç harcında kullanılan pirincin iyi bir şekilde pişmesi gerekir. Tarife geçmeden önce bir süre pirinç ılık suda bekletilir ve sonrasında nişastasını atması için sudan geçirilir
- Pişme işleminden sonra, dolmaların üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir